Kapcsolat

Telefonos elérhetőségeink:
Munkanapokon 10-18h között:

+36-70/3233-992
+36-20/566-0970 
+36-1-792-4059

E-mail: info@partylight.hu

Közösségi oldalak

facebook

 

Fizetési megoldás
Házhozszállítás

Országos csomagponti vagy

házhozszállítás másnapra

már 990 Ft-tól!

10 000 Ft felett INGYENES!

Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Hírlevél
Látogató számláló
0
3
1
3
1
3
6
Termékajánló
Termék részletek


Foszforeszkáló dekor paszta

 Foszforeszkáló dekor paszta
 • Foszforeszkáló dekor paszta
 • Foszforeszkáló dekor paszta
 • Foszforeszkáló dekor paszta
2 800 Ft
A vásárlás után járó pontok: 112 Ft

Az UnikromGlow foszforeszkáló dekor paszta sűrű, jól tapadó vízbázisú massza, amit hézagok, fugák kitöltésére alkalmazhatsz.

Legjobban porózus felületekre tapad, mint például diszperziós falfesték, natúr fa, beton, cement alapú fuga. Felkenés előtt mindenképpen zsírtalanítani és portalanítani kell az alapot.

Egyik leglátványosabb felhasználási területe a fürdőszoba-, vagy konyhacsempe fugáinak optikai tuningja. Mivel ez egy utólagos dekoráció, nem szükséges újracsempézni a falat, vagy teljes mélységükben kikaparni a fugákat.

Ne használd olyan helyen, ahol állandóan víz éri, mint például medencék víz alatti csempéinél. Padlólapok fugázására sem alkalmas, mert a fizikai igénybevételt (taposás, súrolás) nem viseli hosszú távon.

Szükség esetén vízzel kis mértékben hígítható.

 • Színezett fuga készítése UnikromGlow dekor pasztákkal

   

  Az elmúlt években igen nagy igény mutatkozott a csempék közötti fugák színezésére, sötétben világítóvá tételére. Csak a pigmentjeinket használva, vagy akril alapú hobbi festékünkkel kenegetve mindig maradtak hiányosságok, vagy a kivitelezés nehézségéből, vagy a végeredmény tartósságából adódóan. Ez a felhasználási terület megoldást kívánt, ami most meg is született az Unikrom termékcsalád dekor pasztáinak képében. A csempézett felületek fugái idővel beporosodnak, vagy a szappanos tisztálkodószerek lerakódásokat okoznak rajtuk, ami nem túl esztétikus látvány. A vásárlói igényeknek eleget téve kifejlesztettük dekor pasztáinkat, ezekkel a fuga-renoválás egészen egyszerű lett, de ami a legfontosabb, hogy rendkívül látványos effektet adhatunk a felületnek.

   


  Mielőtt nekilátsz a fugák színezésének, a korábban említett lerakódásokat el kell távolítani, mert ezek a paszta tapadását erősen csökkentik. Egy megfelelő szélességű, lapos csavarhúzóval könnyen megteheted ezt, húzd végig néhányszor a fuga felületén és közben ellenőrizd, hogy annak eredeti színe előtűnjön teljes szélességben, csempétől csempéig. Az sem baj, ha pár millimétert mélyítesz rajta. Miután végeztél a tisztítással, egy nedves ruhával, vagy kefével távolítsd el a keletkezett port. A következő lépésben sokat könnyítesz a saját dolgodon, ha következő lépésként ragasztószalaggal a fugák mentén kitakarod a csempe felületét közvetlenül a széléig, esetleg egy milliméterrel beljebb, így nem kell utólag kapargatni róla a felesleges, kikenődött pasztát. Ezután az ujjaddal, vagy valamilyen gumilappal kend a résekbe a dekor pasztát. 
  Első mozdulatként jól belenyomva, hogy az alapfelülethez minél jobban hozzátapadjon, illetve hogy buborék sehol ne maradjon. Hagyd megszáradni, és ha kevésnek gondolod a világító hatást, vigyél fel egy újabb réteget az előző módszerrel. Az ujjad nyomását változtatva tudod szabályozni azt, hogy a paszta milyen szintbe kerüljön a csempe felszínéhez képest. A paszta száradás közben veszít a térfogatából, bele fog simulni a résbe, felvéve annak alakját, tehát az előzetes tisztításnál ügyelj az egyenletes alapfelület kialakítására. Néhány méter elkészítése után az ujjad és a szemed már rá fog állni a műveletre, a felvitel egyenletes lesz. A ragasztószalagot még száradás előtt távolítsd el, vagyis 10 percen belül. Száradás után egy rugalmas, gumiszerű felületet kapunk, ami jól ellenáll a víznek, vagy akár oldószereknek is.

   

  A teljes száradás rétegvastagságtól függően 2-3 nap, de víz érheti már 24 óra után is.

  Azt tudnod kell, hogy az alap fuga minősége meghatározza a dekor paszta tartósságát, ugyanis egy régi, könnyen málló fugaanyag el fogja engedni azt, hiába jó a tapadása. Ha bármi okból sérül a fuga felülete, egyszerűen csak ismételd meg a fent leírt eljárást az adott szakaszon.

  Figyelem! Az UnikromGlow dekor paszták nem úgy viselkednek, mint a hagyományos cement alapú fugázó anyagok. Ha például gumilappal húznád át az egész csempén a gyorsabb haladás kedvéért, akkor a csempe felületéről - főleg száradás után - nehéz lesz eltávolítani az anyagot. Nem lehet egyszerűen nedves ruhával letörölni. Ha olyan helyre kerül ahonnan el kell távolítani, azt száradás előtt vízzel megteheted, de száradás után hígítóval moshatod csak le.
  Mivel a fugát nem teljes mélységben viszed fel, a dekor paszta kiadóssága nagyon nagy, a 100 grammos kiszerelés egy teljes fürdőszobára elég lehet, főleg ha csak mintát készítesz a négyzetrács mentén. A foszforeszkáló pasztáknak világosban sárgás-zöld színük van, sötétben pedig élénk neonzöld vagy vízkék.

   

 • Wsfind Kategória
  1053
Webáruház készítés