Kapcsolat

Telefonos elérhetőségeink:
Munkanapokon 10-18h között:

+36-70/3233-992
+36-1-792-4059

E-mail: info@partylight.hu

Közösségi oldalak

facebook

 

Fizetési megoldás
Házhozszállítás


20 000 Ft felett INGYENES!

Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Hírlevél
Látogató számláló
0
5
4
9
2
5
0
Termékajánló
BLOG
2023.08.02 11:33

Honnan ered a holi por használata?

Pompázatos színekben készül a holi por. Narancs, zöld, kék, sárga, pink por száll a levegőben. Mi ez és honnan való pontosan?

A legtöbben a fesztiválok koncertjeinek színpadai előtt találkoztak a holi porral. Felejthetetlen élmény és egyszerre káprázatos látvány az a pillanat, amikor több tucat kéz egyszerre engedi el a szivárvány színeiben ragyogó port, ami színes felhőkben borul a tömeg fölé.

Holi ünnep Indiában

Az ötlet a mesés Indiából érkezett hozzánk, ahol több napon át tartó vallási ünnep alkalmával szórták a port a levegőbe. A Holi nem más, mint India egyik legismertebb ünnepének a neve, amit úgy is emlegetnek, mint a színek fesztiválját. Hindu ünnepről van szó, amit február-márciusban tartanak és a tél elűzése a célja.

Az indiaiak tüzeket gyújtanak, hogy elűzzék az ártó démonokat és a levegőbe dobálják a színes maréknyi porokat, amivel Krisnát éltetik. Ezután vízzel locsolják egymást, hogy a színek mindent és mindenkit beboríthassanak. A jó győzedelmeskedik, az újjászületés teret nyer és a boldogság kivirágzik ezen a napon.

Nem csoda, ha a szokás az egész világon elterjedt, mert felszabadultság, öröm, ünneplés kapcsolódik hozzá, így a fesztiválokhoz is csodásan illik.

Színes felhő egy pillanat alatt

A port eredetileg válogatott gyógynövények szárított, porrá tört formájában használták fel. Amikor a vízzel keveredett por a bőrhöz ért, egy része beszívódott és érvényesülni tudtak a gyógynövények jótékony hatásai. Ma egyszerűbben, festék és kukoricakeményítő összekeverésével állítják elő. A por könnyen kimosható ruhából, hajból, lemosható nyom nélkül a bőrről.

Egy vagy több csomag, színes holi porból egyszerűen lehet látványos hátteret kreálni fotózáshoz, videókészítéshez vagy feldobni vele egy eseményt. Előtte nem árt mindenkit figyelmeztetni a színes élményekre!

Rendelj színes, levegőbe dobható port sima, UV vagy neon változatban, zacskós vagy tubusos kiszerelésben! A színeket Te választod ki, a színkombinációkat Te határozod meg és a mennyiség is rád van bízva. Ünnepelj holi porokkal, tedd különlegessé bármelyik eseményt!

Webáruház készítés